Home Doel

Voedings-en dieetinformatie

Gezonde voeding

Gezond eten levert een belangrijke bijdrage aan een gezond leven . Onze bezorgdheid om gezondheid leidt er bijna toe dat we binnen enkele jaren alleen nog vitaminepreparaten en nutricijnen zouden gebruiken.

Nochtans blijft eten een sociaal gebeuren. "Eten"  zou niet langer een probleem mogen zijn maar eerder "gewoon".

Zorg ervoor dat het organisme de nodige voedingsstoffen krijgt.

1) Verbruik zoveel mogelijk verschillende voedingsmiddelen. Elk voedingsmiddel is uniek en bevat voedingsstoffen die een ander voedingsmiddel niet bevat.

2) Beperk het verbruik van verzadigde vetten. D.w.z. Beperk het verbruik van vlees tot 100g per dag.

3) Brood, aardappelen, groenten en fruit zijn basisvoedingsmiddelen.

4) Vervang vlees regelmatig door noten, kikkererwten, geitenkaas, feta, linzen en andere verse vegetarische producten.

← Terug
© 2024 - Patrice Dirickx - Kasteeldreef 23 Schoten (Antwerpen)

Login