Home Doel

Geheime dikmakers, fabels en feiten

Geheime dikmakers

We merken dat er een heleboel producten op de markt zijn en nochtans stijgt het aantal obesitas- diabetes- en cholesterolpatiënten steeds.
De fundamentele vraag is eigenlijk waarom we de eetgewoonten van 3 klassieke maaltijden per dag niet meer toepassen?
We eten overal en op alle plaatsen. In de auto, achter de pc, tussendoor, tijdens vergaderingen.
De industrie speelt hier handig op in en voorziet in allerlei kant en klare producten.

Er treden steeds meer misverstanden op rond voeding.      

 - Dieetproducten

 - Lightproducten

 - Pillen

 - Shakes

 - Hongerkuren

 - En nog een ganse variatie wonderkuren.

 

Wat bereiken we met dit obsessief gedrag? 

°  Meer bijkomen dan afvallen.

°  In de hand werken van eetstoornissen.

 

Dieet volgen kan nodig zijn bij bepaalde aandoeningen; maar ook dit wordt sterk overdreven.

(tabellen, cijfers, veel rauw, E-foods) 

 

Het belangrijkste wordt vergeten: " afwisseling" in de voeding is essentieel voor de gezondheid.

De kern voor gezond eten ligt in feite in gedragsverandering. Namelijk bewust en mindful leren eten. Elke maaltijd verdient de nodige aandacht om op die manier bewuster met voeding om te gaan.
Mindful eten bevordert de verzadiging en draagt aldus bij om een gezond eetpatroon aan te nemen.

     

  

 

← Terug
© 2024 - Patrice Dirickx - Kasteeldreef 23 Schoten (Antwerpen)

Login